16 Ekim 2014 Perşembe

hep yedekte, elde var sevgili

Kimi sevsem,
onun hep uzakta bir sevdiği vardı,
unutamadığı ilk aşkı ya da onu terk edip giden sevgilisi…

Kimi derinden sevsem,
o bir başkasını derinden hatırlardı.

Öylesine çok sevdim ki onları,
başkalarına duydukları sevgileri anlatmalarını
sessizce, içim acıyla kanayarak dinledim.

Beni yitirmekten hiç korkmadılar;
çünkü onlara göre fazla iyiydim;
bu yüzden ilk anda vazgeçilebilirdi benden.

Beni terk edenlerden tek bir dileğim olurdu.
“"Ne olur, bir daha beni aramayın!
Çünkü ben kolay unutamıyorum.
Çünkü ben size duyduğum o akıl dışı aşk yüzünden keder bahçemi dağıtıyorum. Çocukluğumun o güzel bahçesini”"

böyle derdim onlara ama yine de ararlardı beni…

Soluksuz ve umutsuz kaldığı bir gecede mutlaka akıllarına ben gelirdim…

O, yedek sevgili!…

kimisinin boşluğunu doldurmaya, kimisinin acılarını savuşturana kadar onlara tutunaç olmaya yarayan kadrosuz sevgili. aslında hiçbir aşkın kadroluluğu yoktur; fakat yedek sevgili grubuna mensup olanların bir gün mutlaka aşkın en uzağına düşeceği yaşanan ilişkilerle ispatlanmış, onların parçalanmışlıkları ve gözyaşları, eksik çırpınışlar olarak kayıtlara geçmiştir. onlar ki;

en zor ve soluksuz kalınan anlarda kapıları çalınanlardır. sonra tekrar toparlanılıp kalınan yerden devam edene kadar terk edilmezler. her zaman pusuda joker olarak, iyi huylu sözlerle bekletilip, en zor dönemlerde çekmecelerden çıkartılırlar. dedim ya, onların yapacağı en hayırlı şey, aşk uçurumundan sürekli bir düşüş hali yaşayan baştan hatalara geçici tutunacak dal olmalarıdır.

işin trajik yanı, çıkarsızca seven bu bünyelerin yedek sevgililiklerinin farkına varmadan sürekli aynı bile bile ladesliği yapmalarıdır. kalpleri yanacaklarını söylese de onlara, eksik düşeceklerini bildikleri halde kalbinin şartellerini indiremezler. üstelik vurgun yedikleri platonik aşkları tarafından her zaman kendi kaderlerine bırakılmazlar. çünkü onlara birgün mutlaka ihtiyaç duyulacaktır ve yedek sevgili omuzunda ağlanılıp, desteklerine esirgemeyecek en iyi huylu bir sevgili modelidir. gözyaşlarını siler, sizi her halinizle kabullenip sevmeyi bilirler. her türlü hata onlar için affedilir olup, hafif sevgi ve şefkat duyduklarını hissettikleri halde bütün parçalanmışlıklarını unuturlar.

çünkü gözlerine perdeler inmiştir. karşıdaki sahte okeyin yapmacık sevgilerini göremezler. her zaman kendinden bir şeyler verip hiçbir şey almadan ilişkiye devam ederken, saçmasapan bir sebep yüzünden yarım bırakılıp terk edilen olurlar. fakat kalpleri kırılmadan, arkadaşca, iy huylu bir terk ediliştir bu. karşı cinsin ya eski kalp ağrısı sızlamış ya da uzaklardaki eski sevgilisi hayatına dönüş yapmıştır. oysa bahsi edilen eski sevgili, sana yapılan duygu hırsızlığını yedek sevgilinin sahibine yapıyordur. işte bu zincirleme yanlışlıklar tamlamasında sonsuza giden yedek sevgili olurken, sonsuza gönderen, her kenara çektiği durakta gözyaşlarını sığınır ve bu tamlamanın en karlı çıkan öznesi, yedek sevgiliyi molaya gönderen üçüncü kişidir.

sürekli yarım bırakıldığı aşkları tarafından olmadık hikayelerde dublör olarak kullanılırlar. sevgilinin başkalarına duydukları aşkı dinlerken bile ne kadar içlerine gömülseler de kaybetme korkusuyla hep içlerine gömeler bu acıyı. oysa onların kalbinde hiç yitirme korkusu olmadığı için çekinmeden bu muhabbetlere girerken, yedek sevgilinin iyi huyluluğuna iltifatlar yağdırırlar. geride bıraktıkları kirlenmiş aşk geçmişleriyle yedek sevgilinin kapısını arşınlarken, her zama tertemiz bir sevgiyle karşılanırlar. bunu anladıkları anda da terk eden olurlar. çünkü onlara göre içinden doğruca sevip fazla iyi olmak bir terk etme sebebidir. bu yükü fazla taşıyamaz, yedek sevgilinin aşkından korkarlar.

neden sonra aşktan soluksuz kaldıkları bir akşamda tekrar akıllarına yedek sevgili gelir. kırık bir basamakta, kurtarılmak üzere çaresizce o boşluk doldurucuya ihtiyaç duyulmuştur. fakat artık çok geçtir. yıllar önce uçuruma itilen o parçalanmış insan, acı merdiveninden kendine çıkmış, yedek sevgili jubile yapmıştır. işte bu hikayedeki kahramanlardan biri yanlış hayatıyla eksik kalmaya mahkum edilirken, diğeri kalbindeki kurşunları zamanın hançeriyle çıkartıp yeni vurgunluklara doğru gün batımına doğru ilerler. ve ne acıdır ki, hepimiz birinin yedek sevgilisi olmuşuzdur hayatımızın bir döneminde..

"sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; 
oysa ki hep yedekte, hep elde var saymıştın. " * *

 kimse kimsenin her şeyi olamazmış" gerçeğini midene kroşelerle yemek, di-li geçmişten kalanlarla hayata tutunmaya çalışmak daha acı.. Dipte, en dipte olduğunu hissediyor insan.


8 yorum:

  1. yedek olmamak ıcın yapacak bıseyımız yok sanırım askımız o kadar buyuk kı bız askla gıtsek bıle dedıgın gıbı herzaman yedek sahsen o yedek durumu bıle bazen mutlu edıo

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzu gerçekten çok sevdim ve bu alanda kendimi ve blogumu amatör hissettim

    YanıtlaSil
  3. ehehe, teşekkürler o halde, yalnız öyle düşünmeyin, amatör denilen şey kayda değer bir kavramdır ve amatör ruhu taşıyarak, profesyonelliğin o kekremsi duyusundan uzak, daha mütevazi daha insana dönük şeyler karalayarak albenisi yüksek düzyazılar çıkarmanız mümkün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blog dışında başka çalışmalarınız var mı¿¿Bi blog yazarı olarak bişi daha sorcam başka neler yapabiliriz***

      Sil
    2. Bu blog dışında başka çalışmalarınız var mı¿¿Bi blog yazarı olarak bişi daha sorcam başka neler yapabiliriz***

      Sil
    3. geç oldu ama ben burayı arada tamamen unutuyorum, arada hayatım evgeny grinko'nun melodilerine dönünce buraya girip iki iç dağıtıyorum, kusura kalmayın o yüzden.

      başka çalışmam derken, arada söz yazıyorum, şarkı besteliyorum, utanmadan senaryolar yazıp amatör ruhlu klipler çekip bir de ben oynuyorum, mesela beklentiler üzer temali bir çalışmam;

      https://www.youtube.com/watch?v=pYKSCDqLvWQ

      yapacağınız tamamen bu şarkıdaki ruh, kalbinizin şartellerini indirin ve artık hayatında beyninizin aldığı kararlar dahilinde, duygulara fazla yer vermeden bir hayat seçin, umarım zaman güçlüdür bu acıdan, selametle.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

biraz müzik lütfen