26 Temmuz 2011 Salı

Terk ettikten sonra geri dönen sevgili

öncelikle; " merhaba, iyi günler, nasılsınız.. bir sanata dönüştü mü sizin de travmalarınız! 

terk ettikten sonra geri dönen sevgili efsanesi, hey gidinin ızdırap dolu günleri hey. bunu benim en yakın arkadaşımın 4 yıllık sevgilisi yapmıştı yedi sekiz ay önce; ayrıldıktan bir gün sonra da başka kollara atılan sevgili olarak da kabuk değiştirmiş. pardon ama hakkını yememek lazım, o ayrıldıktan 3 gün sonra yeni sevgili edinmişti; internetten üstelik, şehir dışında görmediği, tanımadığı birisiyle. peki ayrıldıktan hemen sonra mı bu olayı gerçekleştirdi, tabi ki hayır. böyle bir riske giren şahsiyet, mutlaka ayrılık aşamasındayken bir ön hazırlık safhası oluşturmuştur. o da öyle yapmış, ayrılacağımıza yakın hoş bir diyalog oluşturmuş, geçen süreç içerisinde karşı cinsten randıman almış, arkadaşımla bağları kopardıktan sonra da olayı resmileştirmiş. böyle yapınca aldatmış, sadakatsizlik etmiş olmuyor, çünkü bu tip insanların kendilerine göre şekillendirdiği bir ahlak anlayışı var.size bir hikaye anlatayim mi, bir varmış hiç yokmuş..


hah siz şimdi kim bilir arkadaşın ne yaptın da hak ettin, demekki onu çoktan kaybetmiş ki böyle bir yola başvurmuştur diyeceksiniz, hay ağzınızı öpim. evet, bir sevgiliyi kaybetmenin bütün yollarını aşama aşama gerçekleştirdi. bakın söylüyorum yaptıklarını, ayağınızı denk alın, onun ve hepimiz gibi çok hismi insanların yaptığı hataları görüp siz yapmayın diye… “ben söylemiştim demiştim " demek çok acı bir şey biliyor musunuz ?

1- hayatında ondan daha değerli bir şey olmadığını her fırsatta ona hatırlattım.
2- bırakın aldatmayı, yalan bile söylemekten kaçındı.
3- her fırsatta onun yanındayken ne kadar mutlu olduğunu hatırlattım.
4- sevdiği her şeyi ezbere biliyordu.
5- tartışmalardan sonra hata onda olsa bile alttan alan hep o oluyordu.
6- onun için her şeyimden vazgeçebileğimi ona kanıtladı.
7- onsuz bir hiç olduğunu anlamasını sağladım.
8- sürekli o mutlu olsun diye çabaladı.
9- dünyada herkesten çok onu sevip, koşulsuz bağlandı.
10- aşkın gerçek anlamının o olduğuna inandığıma onun hissetmesini sağladı.

11- hayatındaki bütün değerli kimselerinden, arkadaşlarından hatta ailesinden öte tuttu.

diyor ki freud, ne diyor freud ? " bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz" 

tabi bu evreleri tamamladıktan sonra kendi özgürlüğünü yakalayıp, dilediğince at koşturacağı jenerasyonu bulduğunu sandığı an kıçına tekmeyi bastı. o darbenin hemen ardından 3 gün sonra yabancı bir yüze tıpkı arkadaşıma söylediği gibi "meleğim " dediğinden sonra ki hallerini ne kadar mübalağalasam anlatamam, yaşadıysanız bilirsiniz zaten. işin kötüsü bir de yeni sevgilisine onların şarkısı olan " beni bırakma " parçasını hediye etmiş, bir ömür boyu senin kalman dileğiyle seni çok seviyorum eşşek aşkım diye de eklemiş. ulan hadi ona söylediğin o özel sözleri için acımadan ona söyledin, dünyada başka parça mı yok, bari o derece küçülme.

" bırak gitsin, dönerse senindir diye bir şey yok, 

dönecek ! bir katil mutlaka olay mahalline geri döner " 

derken bir hafta sonra sanal aşkı tekmeyi basmış buna. bir de çocuk ayrılırken " neden bütün değer verdiklerim bana kazık atıyor " diye de müthiş bir ironi yapmış bizim kurnaz kızımız, geride bıraktığı enkazı düşünmeden. tabi yuvasız çalıkuşunun ayağı yere bastıktan sonra yaptığı pespayeliği anlayıp vicdanı tavan yapmış ki arkadaşıma mesaj çekip, " seni hala çok seviyor ve özlüyorum " diye yeniden aklını bulandırmış.. nasıl olur da bunu yaptın diyemeden, " her şeyi nefret ettirmek için yaptım, tezgahtı" demez mi, yalan söylediğini gün gibi bildiğim halde buna rağmen inandı çocuk. galiba o aralar ezel'e kendini fazla kaptırmıştı. aslında insan aptal değildir, aşk onun yaralarını örtsün diye aptallaştırır. O da öyle yaptı. çünkü o onun bile bile ladesiydi.. damarlarına zehri yayılmışken, bedeninden ruhundan atamazdı, sonunda yıkım olduğunu bilse de şiringa şiringa damarlarına enjekte edecekti. sonra ilişkilerinin ikinci üçüncü baharındaydılar, sonuncu güzüne doğru kaçınılmaz bir şekilde yol alıyorlardı. evet evet, bizim romantik gencimiz çok hisli ve bir o kadar da mahçup bir şahsiyetin tekiydi, üstelik aşk onu daha güçsüz kılmıştı ve bu da onun en iyi kılıfıydı. neden sonra barıştıklarından tam 8 ay sonra " heyecanım bitti artık " diye tekrar yarı yolda bırakıp, önceki kumpazlarının sinyallerini verdi. işin kötüsü tekrar bağlanıp tekrar güvendiği anda bunu yapması ruhu ve bedeninde kalıcı hasarlara yol açtı. tekrar yiyeceği tekmenin kokusunu hissetmişken, elinden gelen her şeyi yaptıktan sonra sıra ayağından geleni yapmak kalmıştı. daha önceki ayrılışlarındaki yalvarmaları, sendromları, girdapları bir işe yaramayacaktı, bari güzel bir terk edilişi becerebilseydi... 

son konuşmalarında kararından dönmeyeceğini ve ne derse kaçınılmaz sonu engellemeyeceği bildiği halde " bir ömür boyu karşılıklı susalım, başka bir şey istemem, yeter ki yanımda ol " demiş, o bile fayda etmemiş. güçlü olmak için gitmeye söz verdiği konuşmada gardını düşürmüş. sonra aklıma metüst'ün bir vecizesi geldi;

--- spoiler ---

adam sevgilisine camdan dışarısını gösterir ve şöyle der: "bak sana hediye aldım."

kadın "iyi de birşey yok ki orada kuşlar ve ağaçlar var"

adam da "işte hediyem o. özgürlüğü hediye ediyorum sana, ilişkimiz bitti."

--- spoiler ---

O da aynen öyle yaptı, terk edenin giden değil kalanın olduğunu bilmesine rağmen.. kadın sustu, sarılmadılar, bir kitap düştü yere... kapandı bir pencere... ayrıldılar.. 

geçen ben de istatistiklerime baktım, en çok ilkbaharda terk edilmişim lan. ha bir de araştırmalarımdan sonra çoğı terk edilişin ardından geriye kalan enkazın dökümü, acı silsilesinin akıbeti şöyleymiş, 

* yavaş yavaş nefes almaya başlama 17 gün

 yemek yemek zorunda olduğunu fark etmen 14 gün
* sadece anıların acıtmaya başlaması 45 gün
* yanağında tebessümün belirdiğini hissetmen 56 gün
* yediğin yemekten tat almaya başlaman 90 gün
* anlık da olsa aklından çıkmaya başlaması 120 gün
* acıların yavaş yavaş yok olması 1 yıldan sonra
* elleri, ellerinin oluşunu duyduktan sonra kabullenme süresi 140 gün
* geçti artık deyip, rahatlama, oh be deme 1.5 yıl
* başka sevgilerde teselli bulduğunu sanıp gitgide eksilmen 1 yıl 7 ay
.* neden sonra bi gün seni tekrar ayağa kaldıracak elin omzuna değmesi, muallak..
* enkaza sebep olan bünyenin acısının seyri; ilk 1 yıl laylaylom'dan sonra sınırsız gün..

* rüyalardan çıkması, çok uzak geceler.

toparliyim;

hülasa, terk ettikten sonra geri dönmek;  hatalarını telafi edip olanları unutturmanın dışında deneyip deneyip yanıldıktan sonra seni koyduğu yerde bularak bir limanmışsın gibi sığınmak psiklojisiyle gerçekleşiyorsa kişiliksizlikten başka bir şey değildir. kötü bir ilişki, mutsuz bir son da olsa, bir ayrılığın en azından bir kaç hafta yası tutulmalı, karşı cinsin akıbetine bakmadan seviyesizliğini böyle gözler önüne sermemelisinizdir. bir de dipsiz kuyudan kurtulmaya çalışan yedek sevgiliye tekrar geri dönüp harap etmek insanın insana yapacağı en büyük kötülüktür. aşkta herkes kendinden sorumludur. önemli olan da o ne yaptı demeden kendi saflını yitirmemektir. sonuç olarak da yeni edindiğiniz sevgili egonozu tatmin etmekten öteye gitmez, o boşluk doldu sanırsınız, halbuki her ten sizin eksilişinizdir. bugün bir başkası için sizi terk eden, yarın bir başkası için terk edilecektir. Birinin ahını alıp, diğeriyle mutlu olamazsın, Allah var!

iş bu satırlarda "efendi bir erkeğin duygusal olarak katledilip piç erkeğe dönüşüm süreci"nin hikayesini dinlediniz. dilediğiniz oldu; selimciğim, artık bunca kirlenmiş kalp arasında temiz kalabilmenin var olduğunu hissettiren satırlar yazmayacak, aranıza hoş geldim, oysa ben çok iyi bir insandım lan, böyle olsun ister miydim ? o çok hisli selimciğim öldü, yaşasın ruhsuz selimciğim

özet geçiyorum: "bir insanı kaybetmek istiyorsanız çok sevin, 

o kendiliğinden siktir olup gider zaten "

Bir anda hayatınıza girip gelecekten bahsedenlerin, "her zaman yanındayım, sensiz yapamam" diyenlerin yalanını s*kip kaçın, yoksa onlar sizin ilk savunmasız anınızda ölümcül vuruşu indirir.





Yazılarımın devamına Selim Ağaçdalı ismiyle “Bizadanaliyik” instagram hesabımdan takip edebilirsiniz;

https://instagram.com/bizadanaliyik?igshid=YmMyMTA2M2Y=





biraz müzik lütfen